I och med att vi mer och mer använder oss av mobilen så lyssnar vi på allt mer på musik i den. Detta kräver en del tillbehör så man får den bästa musikupplevelsen med sin mobil. De inbyggda högtalarna kan för visso duga om du inte spelar allt för högt. Men vill du verkligen njuta an den musik du väljer så är ett par hörlurar ett måste.  Det finns flertalet olika hörlurar till din mobil. In-ear, on-ear eller over-ear är frågan när du ska välja. Vi reder ut begreppen här nedan:

  • In-ear är alltså pluggar som du stoppar in i dina öron. Kan vara praktiska när du tränar eller är ute och promenerar. De tar inte så stor plats och är behändiga att använda. Det finns flera olika modeller att välja bland.
  • On-ear är lurar som täcker dina öron och finns även dessa i flera olika modeller. Finns både med kabel eller med bluetooth.
  • Over-ear är de som täcker ordentligt över dina öron och stänger ute mycket av det ljud som finns runt om. Även dessa finns med bluetooth eller kabel.

Oavsett vad du väljer så beror det mycket på om du är aktiv lyssnare av musik. Sitter du hemma i soffan så kanske ett par over-ear med kabel till din telefon är det som passar bäst. Är du mycket ute på promenader eller i löpspåret så kanske ett par in-ear är det som blir smidigaste. De flesta hörlurar levererar riktigt bra ljud. Det är klart om man är HiFi nörd så kanske man har speciella krav för sitt musiklyssnande.